2020-10-13 Vattenavstängning - Grundsund

07:50

Nu är arbetet utfört och vattnet släpps så sakteliga på i etapper. Vi kommer under dagen spola ledningarna och lågt vattentryck kan förekomma.

 

Det var inte planerat att så många skulle bli drabbade, därför har inte informationen kunnat gå ut till alla berörda. Vi ber om ursäkt för de problem detta har inneburit för våra kunder.

Efter avstängningen kan vattnet vara grumligt eller missfärgat, vilket åtgärdas genom att spola kallvatten på flera tappställen (kök, badrum, tvättstuga etc).Tiden kan variera från några minuter upp till en halvtimma. Om problem kvarstår, kontakta kundtjänst.

Missfärgat vatten beror på järnutfällningar som släpper vid hastigt ändrade flödesriktningar i ledningsnätet, som kan bero på avstängningar eller driftstörningar på ledningsnätet, till exempel läckor. 

22:00

Vi har för närvarande problem med vattenförsörjningen i vissa delar av Grundsund till följd av en planerad reparation av ledningsnätet. Vi fick hastigt stänga av vattnet till ett större område än planerat. Vattnet väntas åter vara tillbaka under natten.

Vatten finns att hämta vid torget i Krögen!

Kontakta oss gärna och lämna ditt nummer om du vill ha sms vid avbrott. Det går också bra att lägga in på Mina Sidoröppnas i nytt fönster.

Om något är akut ber vi er ringa vårt larmnummer: 0523-66 78 22 (kopplas till SOS Alarm).