2019-08-11 Vattenläcka - Lysekils Stad

14 augusti 13:08

Nu är vägen återställd och trafiken kommer släppas på klockan 14:00

Tack för ert tålamod.

13 Augusti 18:30

Läckan är nu lagad och återställningsarbetet pågår. Asfaltering påbörjas i morgon bitti och vi beräknar att släppa på trafiken någon gång under eftermiddagen.

12 Augusti 12:00

De delar vi saknade för att reparera läckan kommer under eftermiddagen. Arbetet med reparationen startar direkt på tisdag morgon. Vi kommer sedan säkerställa vägen och öppnar gatan för trafik under onsdagen.

20:00

Nu har vi avslutat dagens arbete! Vi har beställt lite delar till reparationen och fortsätter i morgon.

15:30

Nu har alla fått tillbaka vattnet och reparation pågår! Det var en längsgående spricka på en större ledning under Södra Hamngatan.

Trafiken leds om tillsvidare! Info om påverkan på västtrafiks bussar hittar du på kommunens hemsida www.lysekil.selänk till annan webbplats

Efter avstängningen kan vattnet vara grumligt eller missfärgat, vilket åtgärdas genom att spola kallvatten på flera tappställen (kök, badrum, tvättstuga etc).Tiden kan variera från några minuter upp till en halvtimma. Om problem kvarstår, kontakta LEVA.

Missfärgat vatten beror på järnutfällningar som släpper vid hastigt ändrade flödesriktningar i ledningsnätet, som kan bero på avstängningar eller driftstörningar på ledningsnätet, till exempel läckor.

12:23

Lite uppdatering angående vattenläckan!

Vattenstationen vid Lysekilshemmet är flyttad till Kungstorget. Arbetet med att släppa på vattnet fortgår och snart skall alla kunder fått tillbaka sitt vatten.

Nu börjar reparation av vattenledningen och vi är tvungna att leda om trafiken från ovalen och in till centrum via anderssons kaj.

10:52

Läckan är lokaliserad och vi kommer långsamt släppa på vattnet. Inom 90 minuter skall alla kunder fått tillbaka vattnet.

10:20

Felsökning pågår fortsatt. Vatten finns att hämta vid vår tappstation i Sivik och vid Lysekilshemmet. Inom kort kommer även vattentankar ställas ut runt om i Lysekil. Vi återkommer så fort vi vet placeringen av dessa och med mer information om läckan.

07:10

Vi har en vattenläcka som berör stora delar av Lysekils stad. Felsökning pågår.


Om något är akut ber vi er ringa vårt larmnummer: 0523-66 78 22 (kopplas till SOS Alarm).